Tavi növények (képgaléria)

Kezdetben nem sokfajta növényem volt, hisz egy kis kerti tóba nem is fér túl sok, bár amik megvannak elég jól szaporodnak. Tündérrózsából amennyire csak lehetne szeretnék egyre több fajtát. Eddig barackvirágszínű, és színváltós rózsaszín van, meg egy erősebb pink inkább már pirosas. Part menti növények kezdetben csak az alap mocsári nőszirom, de remélem idővel majd bővül és minél többféle lesz. Vízinövényekből pedig a különféle hínárok vannak pl. az átokhínár ami elég jól megmaradt.

2011 2 Galéria
5 Fénykép

Ez volt az első év, amikor készült a kerti tavam. A növények nagy részét ekkor szereztem be. Volt ami már megvolt, volt amit vettem és volt ami észrevettem az út széli vizesárokban.

2012 2 Galéria
10 Fénykép

Az első tél után, minden növényem megmaradt, megerősödött, sőt többnyire virágoztak is. Volt még pár növény amit kaptam és vettem is egy tavirózsát. A Körösből próbáltam pár hínárt is betelepíteni, de nem volt nagy sikere, a Füzéres süllőhínár és persze a fonálalga volt ami egyedül megmaradt.

2013 4 Galéria
20 Fénykép

A 2013-as az évben, az előző évben oly szépen megerősödött növények, szebbnél szebb virágokkal lepek meg. Új növényekre nem is volt szükségem elég volt a régieket csodálnom.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.